vineri, 11 decembrie 2009

Cate animale salveaza un vegetarian?

Conform unor statistici, un vegetarian salveaza aproximativ:
- 760 de pui
- 5 vaci
- 20 de porci
- 29 de oi
- 46 curci
- 15 rate
- 7 iepuri
- 500 kg de peste

Conditia ca sa salvezi atatea animale e sa fii vegetarian dintotdeauna, sa fii crescut in acest mod. Aceste cifre reprezinta mult sau putin? Fiecare viata e importanta, de aceea trebuie sa ne reorientam spre un stil de viata cat mai putin distructiv.
Atat adultii, cat si copiii au pierdut contactul cu sursa de hrana. Am vazut fenomenul acesta si in reclama aceea cu "Tati,de unde vine laptele?" si tatal ii da tot felul de raspunsuri pana sa ajunga de fapt la sursa, adica la vaca. Tatal ar trebui sa ii raspunda si la cum se mulge acea vaca, ce dureri are din cauza aparatelor de muls, sa ii spuna ca vitelul este despartit de mama la scurt timp dupa nastere pentru a nu bea laptele care ii este menit lui...si bineinteles, viteii,vacutele ajung la abator. Multi copii in ziua de azi cred ca mancarea vine de la supermarket, ca acolo se prepara cumva si ajunge la noi pe masa.
Am auzit multe persoane spunand ca ei cumpara carnea de la magazin, nu taie personal animalele, asa ca nu fac nimic rau, dar e fals. Prin faptul ca ai cumparat acea caserola de carne, ai incurajat industria carnii, abatoarele, fermele.
Acum ca se apropie Craciunul ma bucur din cauza insemnatatii spirituale a zilei de 25 decembrie, dar ma si intristez pentru sutele, miile de porci care vor fi sacrificati in numele...cui?
Totusi, sa inchei intr-o nota optimista, sper ca multi dintre romani vor alege sa nu sarbatoreasca Craciunul infaptuind o crima si li se vor muia inimile cand vor privi in ochii unei purcelus ca acesta.
Photobucket