duminică, 4 martie 2012

Prajiturele cu capsuni, cocos si ghimbir


Asa vreme frumoasa e astazi, numai buna de facut prajiturici, mers la plimbare si papat prajituricile la intoarcere.



220 g capsuni frumoase si parfumate
60 g unt de cocos (repet, daca nu aveti, mixati niste fulgi de cocos cu putina apa pana devine ca o pasta, dar sa fie mai tare, nu lichida)
90 g miere/agave
1 lingurita vanilie
140 g cocos
Se mixeaza intai capsunile in robot cu lama in S, apoi se adauga restul de ingrediente, se mai mixeaza pana se omogenizeaza. Apoi se pune in hartiutele pentru muffins. Se lasa 2 ore la congelator, apoi se scot si se pune crema.



Crema de deasupra:
250 g caju hidratate 2 ore (primul lucru cand va apucati de prajiturici puneti caju la inmuiat si pana faceti prima compozitie si sta la rece, numai bine se termina si timpul de hidratat)
60 ml apa
90 g miere
sucul de la 1 lamaie
1/2 lingurita vanilie
1 lingurita ghimbir
40 g unt de cocos
Totul in robot pana se face pasta pufoasa. Se scot prajituricile din congelator si se pune crema cu un pistol din acela special, sau cu lingura se poate intinde frumos peste tot. Am ornat cu cateva capsuni si gata!