joi, 22 martie 2012

Ziua Mondiala a Apei 2012


Apa, o resursa naturala pe care cei din lumea civilizata nici nu o baga in seama, nu au timp sa se gandeasca la importanta ei si o irosesc de cele mai multe ori, in timp ce altii parcurg zilnic kilometri ca sa aduca acasa putina apa murdara. Fara o sursa de apa curata, corpul nostru sufera, nu putem fi sanatosi fara apa, ea ne spala atat in interior, cat si in exterior.
Traim pe Planeta Albastra, aproximativ 71% din suprafata Pamantului este acoperita cu apa, e o comoara care trebuie pretuita, nu batjocorita prin poluare si irosire.
Fiecare putem reduce consumul de apa prin cateva gesturi mici, dar semnificative:
- cand ne spalam pe dinti, umezim periuta si oprim apa, nu are rost sa curga in timpul periajului
- dusuri in loc de bai
- pentru spalarea fructelor si legumelor, nu lasati sa curga apa in jet puternic, daca nu sunt foarte murdare, puteti pune apa intr-un bol si le spalati acolo, apoi le stergeti bine
- verificati tevile sa nu existe scurgeri
- daca stati la casa si aveti posibilitatea, puneti un dus solar, costa 200 de euro si vara puteti face dus in aer liber
- puneti la wc un rezervor cu buton pentru 2 tipuri de jeturi in functie de necesitate, mai slab sau mai puternic
Daca nu ati vazut inca acest filmulet extraordinar despre apa, va rog sa va uitati la el, va produce niste schimbari in voi: Masaru Emoto - Water is LifeIronia face ca in aceasta zi, dedicata apei, sa primesc aceasta dovada de ignoranta. Daca nu ar exista mediul inconjurator care sa iti ofere tot ce ai nevoie, ai mai fi tu astazi aici, scriind astfel de ineptii pe internet? Cand oare vom accepta ca suntem una cu natura? Cand vom renunta la egocentrismul acesta stupid si distructiv? Ce fel de viata are un astfel de om care nu gandeste pe termen lung, nu ii pasa de calitatea vietii si sanatatea generatiilor viitoare? Am vazut ca are si un copil...trist. Nu va traiti viata gandind totul pe termen scurt, ganditi mereu pe termen lung si analizati toate implicatiile actiunilor voastre. Iubiti si ocrotiti natura, e tot ce avem.