joi, 12 aprilie 2012

Sarbatori fericite tuturor!


Va doresc sa aveti parte de sarbatori linistite, alaturi de familie. Pastele nu inseamna oua, sunca si miel, inseamna o apropiere de adevaratul nostru sine. Macar in zilele de sarbatoare sa luam un moment si sa reflectam asupra sufletului nostru, sa daruim si sa primim iubire. Ideal ar fi sa ne comportam asa in fiecare zi a vietii noastre, dar de cele mai multe ori ne lasam absorbiti de probleme de zi cu zi, locul de munca..si uitam de sufletele noastre care sunt de fapt cele mai importante, ele sunt esenta, nu etichetele puse de societate. Pentru noi, iubitorii de animale, sarbatorile inseamna tristete, la tv se arata cum se sacrifica animale, cica in cinstea traditiei si religiei. Daca tot se sarbatoreste invierea lui Iisus, sa nu uitam ca el a fost cel care a eliberat toate animalele din fata templului si nu a acceptat jertfele. I se spune pastorul cel bun..pastorul cel bun inseamna o persoana cu ditamai cutitul in mana, gata sa isi macelareasca turma? Hai sa trecem dincolo de simbolism, "mielul" nu se refera la un miel in carne si oase, e o metafora pentru o fiinta nevinovata, pura, care a fost ucisa, de ce repetam crima la infinit?
Pentru mine masa de Paste nu inseamna nimic, este o duminica exact ca oricare alta, iarasi vom vedea la stiri oameni intoxicati dusi de urgenta la spital. Daca multi oameni pot tine post, de ce nu o fac tot timpul? Si va rog nu sfatuiti pe nimeni sa dea cadou copiilor un iepuras, am vazut ca se practica. Iepurele va ajunge sacrificat si copilul traumatizat...
Va las in compania acestor randuri:
"Cum strabat eu totdeauna cararile, am ajuns spre cuprinsul necuprins si spre mielul pascal pe care-l visez jucandu-se cu mine, pregatit de sacrificare l-am vazut, legat, zbirand, tot la mine cautand ca spre scapare, miel pascal pe care il visez in saptamana patimilor cu burta sfasiata caruia-i vad matele spanzurate de degetele celui care-i implantase cutitul in jugulare. cu ochi blanzi de bunavoie venea, credea ca se joaca atunci cand la moarte mergea, nestiind si se juca asa... ca intr-o logodna cu floarea de mar, se juca asa... ca atunci cand mori nevinovat, incredintat ca treci printr-o livada inflorita-n Adevar. Doamne! Verbului ma rog acum Si Tie- Du-ma in alta imparatie, unde nu se ingaduie sa te infrupti cu nevinovatie! in poiana aleasa, cu narcise si ghiocei visez totusi treaza mielul pascal jucandu-se cu mine si cu puii de lei."
Elena Armenescu