miercuri, 17 octombrie 2012

Prânzuri vegane gata în maxim 2 ore, ziua 8

Supă de cartofi și fasole roșie cu quinoa
Ora de început: 10:20
Pentru supa de cartofi avem nevoie de: cartofi, 1 morcov, 1 ceapă și 1 bucată de țelină.
Se toacă totul mărunt, se pun 2 linguri de ulei, apă, sare și 2 linguri de pastă de ardei.
Condimente: sare și piper după gust și frunze de leuștean.
Am înmuiat peste noapte 370g de fasole roșie.
Se toacă mărunt o ceapă mare și 2 căței de usturoi.
Se pun într-o oală ceapa și fasolea, se adaugă 4 linguri de ulei și se călesc puțin.
Se adaugă 1 linguriță de tarhon, 1 linguriță de cimbru, 1 linguriță de sare și 1 linguriță de piper.
Se adaugă 1.5 l apă peste fasole și se lasă să fiarbă, până scade apa și se înmoaie fasolea (cam 1 oră).
Se adaugă 2 frunze de dafin.
Se adaugă 2 linguri de pastă de ardei sau pastă cu usturoi cum am folosit eu.
Avem nevoie de 1 cană de quinoa (165g).
Se pune apă peste quinoa și se bate cu telul să scoatem spuma. Aruncăm apa și tot batem până nu mai iese spumă deloc. Se pune apoi la fiert in 500 ml apă, până se evaporă apa, apoi se amestecă cu fasolea.
La 12:00 a fost gata totul.