luni, 19 noiembrie 2012

Recenzie la cartea Vegan Sandwiches Save the Day

Vegan Sandwiches Save the Day este o carte cu rețete vegane, după cum spune și titlul, rețete pentru sandwichuri care să ne salveze ziua. Oamenii în ziua de azi sunt ocupați tot timpul, mult stres, agitație, mănâncă prostii la servici, fără valoare nutritiva și pline de toxine. E greu când ai un loc de munca foarte solicitant, să te ma gândești și la ce mănânci. Dar dacă nu avem sănătate, degeaba avem un job bine plătit, ajungem să ne cheltuim toți banii pe spitale și medicamente. Un mic efort trebuie să facem toți când vine vorba de mâncare, să fim atenți cu ce ne hrănim corpul.
Cartea a apărut în 1 septembrie 2012, are 109 rețete, 183 de pagini (191 cu tot cu index). La început găsim un cuprins în care se prezintă titlurile celor 8 capitole: introducere; tips&tricks; sandwich-uri pentru micul dejun; sandwich-uri topless, adică umplutura se află doar pe o felie, nu mai există felie și deasupra; sandwich-uri care se mănâncă reci, se pot prepara de cu seara; sandwich-uri retro; sandwich-uri îndrăznețe; sandwich-uri dulci și ultimul capitol , câteva rețete preferate ale autoarei.
Fiecare rețetă este însoțită de icoane, astfel vedem imediat dacă rețeta este rapidă și ușoară, dacă sandwich-urile se pot transporta sau dacă sandwich-ul se poate face și fără gluten.
Fiecare rețetă este scrisă pe câte o pagină, poze nu sunt la toate rețetele, dar sunt destul de multe poze în carte, mai exact 51 de pagini cu poze color, full page.
Sunt rețete și de waffles, și de pancakes, de exemplu există o rețetă de sandwich format din 2 clătite una peste alta si la mijloc au o umplutură, la fel și cu waffles. Unele rețete cer unt vegan, dar eu mereu înlocuiesc untul cu ulei. Dacă rețeta cere ca pâinea să fie unsă cu unt vegan, pur și simplu omit complet, nu ung cu nimic. Unele rețete cer tempeh sau seitan și cum aici nu găsim așa ceva în comerț, folosesc tofu.  În această carte nu găsiți rețete și pentru pâinea de sandwich, se recomandă doar tipul de pâine pe care să îl folosiți.
Cartea a costat 14.69 euro, am comandat-o de aici, livrarea este gratuita si ajunge in maxim 2 saptamani.