vineri, 24 mai 2013

Sote de dovlecel cu roșii și măsline și chiftele din cartofi

Se taie 2 dovelecei cubulețe și se călesc in ulei de măsline, 7 minute. Se adaugă 2 căței de usturoi tocați, 1/4 cană roșii uscate la soare tăiate mărunt,1/4 cană măsline tăiate mărunt., 2 linguri zeamă de lămâie, 1 lingură frunze de pătrunjel, sare și piper și se mai lasă pe foc 2 minute.
Pentru chifteluțe, avem nevoie de 500 g cartofi rași și storși de lichid, 1 ceapă mică rasă, 2 căței de usturoi rași, 2 linguri frunze de pătrunjel, 1/4 linguriță piper, 1 linguriță sare, 1/2 linguriță praf de copt și 1/4 cană făină. Se mai pot adăuga condimente în funcție de preferințe...eu am mai pus o linguriță de ierburi de Provence. Se amestecă totul bine, se formează chifteluțele și se prăjesc pe ambele părți în puțin ulei de măsline.