miercuri, 20 decembrie 2017

Briose cu merisor si prajitura cu capsuni

Reteta pentru briose:
250 g faina
1 iaurt de cocos sau de soia cu vanilie
1 lingura praf de copt
1/2 lingurita scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
1 lingurita esenta de vanilie
50 ml ulei
100 g merisor
250 ml lapte de soia
Se amesteca totul si se coc briosele 20-25 minute.

Reteta pentru prajitura cu capsuni:

Sosul de capsuni:
200 g capsuni congelate
1 lingurita amidon
1 lingurita zahar
1/2 pana la 1 lingurita busuioc
Se pun toate pe foc si se amesteca pana devin ca si un gem. Se lasa la racit pana se face aluatul.

Aluatul:
250 g faina
150 g unt de cocos
1 varf de cutit sare
3 linguri apa rece
Se framanta bine aluatul, se intinde si se taie fasii. Se pun jumatate dintre fasii in tava, se pune cate o lingura de umplutura, apoi se pun deasupra celelalte fasii, se apasa usor cu degetele, de jur imprejur. Se fac gaurele cu furculita si se coc 20 minute.