miercuri, 13 decembrie 2017

Paste cu conopida si chiftele de naut


Reteta pentru pastele cu conopida:
450 g conopida, taiata marunt
2 linguri ulei de masline
1 lingurita garam masala
1/2 ardei rosu, tocat
175 g paste
frunze de patrunjel si telina
sare si piper
Se amesteca intr-un bol conopida, uleiul, ardeiul si garam masala, apoi se pune in tigaie, 15 minute, pana devine conopida usor aurie.
Se fierb intre timp pastele.

Sosul de caju:
120 g caju, inmuiat
35 g fulgi de drojdie inactiva
2 lingurite mustar
175 ml lapte de soia/ovaz/caju
1 ceapa, tocata
2 linguri ulei de masline
sare
Se caleste ceapa in uleiul de masline, apoi se adauga in blender cu toate ingredientele si se mixeaza bine.
Se amesteca pastele cu conopida si jumatate din sos, se pun intr-un vas, iar restul de sos se intinde deasupra, se presara niste frunze de patrunjel si drojdie inactiva si se da la cuptor 10 minute.

 Reteta pentru chiftelele de naut:
1 cartof mic
30 g orez
jumatate de conserva de naut
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
1 lingura fulgi de drojdie inactiva
1 lingura frunze de patrunjel
1 lingura suc de lamaie
1/4 lingurita turmeric
1/2 lingurita chimen
sare si piper
pesmet
Se fierb cartoful si orezul (am fiert impreuna).
Se pun in blender toate ingredientele si se mixeaza, apoi se adauga cartoful si orezul, se mixeaza pana devine o pasta omogena.
Se mai adauga pesmet cat e nevoie, ca sa se lege compozitia.
Se formeaza chiftelutele, se dau prin pesmet si se coc 20 minute.